Taidekoulu TATAVUUN Kevään taidehaaste!!!

Valo lisääntyy ja kevät puskee jo… Taidekoulun ovien sulkeuduttua ei kuitenkaan kannata jäädä tyhjän päälle. Nyt on aika taiteilla. Me taidekoulun opet haluamme jakaa taiteilun fiilistä ja hyvää mieltä taidekoululaisillemme. Siksipä ideoimme taidehaasteen.

Taiteen tekeminen ei ole kiinni materiaaleista eikä välineistä. Käytä sitä mitä kotoa jo valmiiksi löytyy tai hae ja toteuta luovuuttasi ulkoilmassa. Kaikelle taiteelle on nyt paikkansa.

Joka viikko julkaisemme TATAVUUN instagramissa taidehaasteita. Nappaa niistä itsellesi mieluisimmat, toteuta piirtäen, maalaten, rakentaen, tietokoneella kuvanmuokaten, valokuvaten, muotoille… vain luovuus on rajana.

Taidehaaste teoksia saa lähettää meille sähköpostilla Tatavuu.sts@gmail.com tai linkata suoraan meidän instaan #Taidekoulu_TATAVUU ja #Tatavuu_taidehaaste. Muistathan sähköpostissa kertoa, jos haluat teoksen tekijän nimen julkaistavan.

 

TAIDEHAASTE ALKAA JO TÄNÄÄN! ÄN-YY-TEEN—NYT!

30.3.2020

HAASTE 2. Värityskuvia

9V3Q2W_mRLE9V3Q2W_mRLE (1)

 

21.3.2020

HAASTE 1. Muotoillaan kotona.

tea-cup-2107571_1920 (1)

Taikina vaihtoehtoja on parikin. Taikataikina eli suolataikina tai soodataikina. Molemmilla saa kivan muovailumassa. Molempien ohjeet tässä jakoon ja olen kerännyt hyviä ideoita askarteluun tänne: https://fi.pinterest.com/satujaaramaa/taikataikina-ideoita/

 

Taikataikinan ohje

3dl jauhoja

1,5dl suolaa

1,5dl vettä

1rkl ruokaöljyä

Sekoita vehnäjauho ja suola, jonka jälkeen lisää kylmä vesi pienissä erissä. Lisää öljy ja vaivaa taikinaa kiinteäksi massaksi noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa vähän jauhoja tai vettä saadaksesi joustavan massan. Anna taikinan asettua noin tunti ennen leipomista.

Sitten muovailemaan.

Valmiit työt laita leivinpaperilla vuoratulle uunilevylle ja kuivata niitä 125 asteisessa uunissa 30-60min tai vuorokausi huoneenlämmössä. Ylijäänyt taikina säilyy jääkaapissa noin viikon ajan. Jäähtyneet työt voi maalata vesi- tai akryylivärein.

 

 Soodataikina ohje

1 dl maissitärkkelystä

2 dl ruokasoodaa

1,25 dl vettä

Ainekset laitetaan kattilaan, jota kuumennetaan miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Taikina paksuuntuu hitaasti. Älä anna sen paksuuntua liikaa, ei saa olla puuromaista. Ihanteellinen taikina on vähän löysähkö. Siirrä taikina jäähtymään toiseen kulhoon, jonka päälle asetat märän liinan. Näin taikina ei kuivu ennen aikojaan. Sitten muotoilemaan samalla tavalla kuin taikataikinankin kanssa. Jos taikina alkaa murentua, niin vedellä kostuttamalla sen saa korjattua. koristeiden paksuus kannattaa olla vähintään 0,5 cm, jolloin ne eivät murru niin helposti. Kuivata koristeet huoneenlämmössä (24 h) tai 75 C-asteisessa uunissa (noin 1 h).