Keramiikka viikonloppukurssit syksyllä 2020

Keramiikkaa pääsee tänäkin syksynä harrastamaan Soukan Taideseuralla. Kursseille osallistuminen ei vaadi ennakko-osaamista. Osallistujat saavat halutessaan tuoda omia ideoita ja suunnitelmia, mutta niitäkään ei tarvitse olla valmiina. Jokaisella viikonlopulla on oma teemansa, jolloin syvennytään tiettyyn keramiikan osa-alueeseen. Jos osallistut useammalle kurssille, on työt mahdollista esim. lasittaa seuraavalla kerralla.

Opettajana toimii keramiikkataitelija, TaM Satu Jaaramaa.

Yhden viikonlopun hinta 50 € jäsenet / 55€ muut., sisältäen opetuksen, materiaalit, töiden poltot, tilan ja vakuutuksen. Kurssi toteutuu, jos osallistujia on vähintään 8 hlö. Osallistujille ilmoitetaan viikkoa ennen kurssia.

Sitovat ilmoittautumiset ja tiedustelut: satu.jaaramaa.taide@gmail.com

.

Syyskuu 26-27.9. la ja su klo 10.00-13.00

Käyttökeramiikka. Kurssilla ohjeistetaan keramiikan perustekniikoiden hyödyntämistä käyttöesineiden valmistuksessa. Käsinrakentamalla valmistetaan astioita ja muita käytönkestäviä esineitä. Mahdollisuus saada opetusta dreijaamiseen.

Lokakuu 17.-18.10. la ja su klo 10.00-13.00

Käsinrakentaminen, lasitustekniikat ja koristeet. Kurssilla tutustutaan keramiikan pintakäsittelymenetelmiin. Kurssilla on mahdollista tehdä monipuolisesti kuvanveistoa kuin käyttöesineitäkin.

Marraskuu 14.-15.11. la ja su klo 10.00-13.00

Muotinrakennus. Kurssilla opetetaan, kuinka kipsistä valmistetaan keramiikan tekoon muotteja. Muotilla voidaan valmistaa piensarjoja, kuten kahvikuppeja, kulhoja tai lautasia. Jokainen osallistuja pääsee tekemään itselleen ainakin yhden muotin. Viikonlopun aikana tutustutaan savenvalamiseen ja valusaven ominaisuuksiin ja kokeillaan sitä erilaisiin valmiisiin muotteihin.

Marraskuu 28.11.-29.11. la ja su klo 10.00-13.00

Paperisavi. Valmistetaan paperisavea ja tutustutaan sen ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin. Paperisavi on aivan omanlaisensa savi, josta on mahdollisuus valmistaa mm. pitsin ohuita koruja ja läpikuultavia lyhtyjä. Paperisavityöt laitetaan seuraavalla viikolla suoraan korkeaan polttoon, jolloin nämä ehtii hyvin saada vielä joulupaketteihin. (Huom. marraskuun kurssilla kipsimuotin rakentaneet, voivat tämän kurssin aikana saada opastusta valamiseen.)