Täällä minä viihdyn 1.9. – 17.9.2021

Yksityiskohta teoksesta Lumpeen hehku, öljy kankaalle, 2021. Tamara Vinska.

Haastavat ajat

Koronavirusepidemia on supistanut kaikkea järjestötoimintaa. Myös harrastajilleen hyvin rakkaat ja pitkäikäiset, jopa vuosikymmeniä kestäneet taidetoiminnan muodot ovat kokeneet tämän. 

Miten palata taas toimeliaisuuteen uudessa tilanteessa? Mistä löytää uusi positiivinen näkökulma raskaina aikoina?

Soukan Taideseurassa tähän tarpeeseen on järjestetty kuvataiteen jäsennäyttely. Siinä katsotaan yhdessä, mitä hyvää on havaittu ja saatu aikaan. Huomataan, että on toivoa, suunta parempaan ja monenlaista hyvää jo nyt. Avataan yhdessä silmät.

Yhteisvoimin

Soukan Taideseura Ry koostuu sekä ammattikuvataiteilijoista että sitoutuneista, kuvataidetta rakastavista harrastajataiteilijoista. Koronaepidemian tiukimman sulun aikana seura ehosti korona-avustuksen turvin suljetuksi joutuneen galleriansa, Galleria Villisian. 

Nyt seuran jäsenten uusimmat työt ovat esillä uudistetussa galleriassa. Näyttelyn teema on ”Täällä minä viihdyn”. Sitä on saanut lähestyä niin kirjaimellisesti kuin vertauskuvallisestikin. 

Laajaa maalausosaamista

Espoolaiset kuvataiteilijat Hanna Sophie Andreasen ja Sari Tarnanen valikoivat näyttelyn teokset jäsenten lähettämien kuvien perusteella. Valittu teoskokonaisuus osoittaa seuran kuvataideharrastajien kokevan erityisesti maalaustekniikat omakseen. Valtaosa näyttelyn teoksista on akvarelleja ja öljyväritöitä. 

Tyylillisesti teokset kertovat hyvästä kuvataidehistorian tuntemuksesta. Suomalaisen kultakauden esikuvien lisäksi vaikutteiden kirjo leviää impressionismin ja naivismin kautta klassiseen aasialaiseen tussimaalaukseen. Mukavasti vastapainona on myös ajatonta valokuvallista naturalismia. Teosten aiheet ovat usein klassisen esittävän tradition mukaisia, mutta joukkoon mahtuu myös abstrakteja ja ekspressionistisia esityksiä, jopa lempeää surrealismia ja minimalismia. Kolmiulotteisia teoksia, voimakkaan värisiä keramiikkaveistoksia, on mukana vain yhdeltä tekijältä. Grafiikkaa ja piirroksia ei tällä kertaa ole mukana.

Tervetuloa inspiroitumaan ja varastamaan parhaat ideat alkavaan syksyyn!