Henna Reunanen 14.8. – 27.8.2021

Kurki, akryyli kankaalle, 100×150 cm, 2020.

Abstraktia akryylimaalausta palettiveitsellä. Inspiraatio lähtee usein luonnosta ja näkemistäni väriyhdistelmistä. Inspiraatio on arkipäivää, ideoita tulee ja menee. Maalatessa uppoutuu hetkeen, rauhoittuu, on tässä ja nyt.

Moi! Ompa kiva, et just siä pääsit piipahtamaan mun ensimmäisessä taidenäyttelyssä koskaan. Olen piirrellyt ja maalaillut oikeastaan koko ikäni, lähinnä kortteja vanhemmilleni ja isovanhemmilleni. Mamma onkin monesti kehottanut kokeilemaan taidekoulua, mutta en ole koskaan ajatellut, että työkseni tätä tekisin. Abstraktia maalausta kokeilin ensimmäisen kerran kankaalle vasta 2020 kesällä ja sille tielle jämähdin. Nyt maalaan itseoppineena, aloittelevana kevytyrittäjänä, hullua. 

Mulle maalaaminen on tapa rentoutua, uppoutua hetkeen, olla tässä ja nyt. Palettiveitsi on osoittautunut tärkeimmäksi työvälineeksi, vaikka tykkäänkin yhdistellä erilaisia tekniikoita. 

Mistä se inspiraatio sitten tulee? Inspiraatio on osa arkea, ideoita tulee ja menee. Suurempi ongelma onkin, että miten kakki ideat saa toteutettua ja jäsenneltyä kankaalle. Päivissä ei riitä tunnit, kun vauhtiin pääsee. Luonto ja erilaiset väriyhdistelmät antavat kipinää ideoille. Maalaan sitä, mikä hivelee omaa silmää; tekstuurit ja palettiveitsen ”raffi” jälki on aika jees. 

Nauttikaahan näyttelystä, jos joku teos tuntuu omalta tai tilaustyö kiinnostaa, niin nykäise hihasta, soita 041-5022643 tai laita instaan DM @h.e.r.art_PUS Henna Reunanen