Keramiikan viikonloppukurssit keväällä 2021

6.-7.2. Valusavi ja savenvalanta. Muotit ja käsinrakentaminen.
Tutustutaan savenvalantaan ja valusaven ominaisuuksiin. Käytetään kipsimuotteja valusavella ja muita esineitä saadaksemme keramiikkaan muotoja ja struktuureita. Kurssille voi osallistua niin aloittelijat kuin kokeneetkin. Käsinrakentamisessa ohjeistetaan vyöhyke- ja levytekniikkaa sekä muottien käyttöä. Kurssille voi osallistua valmiiksi suunnitelluin ideoin tai ilman.

6.-7.3.2021 Käsinrakentaminen & dreijaus (Vanhempi +lapsi)
Osallistu lapsen (6-16v.) kanssa yhdessä. Opetus lähtee ihan perusteista, joten ennakko-osaamista ei tarvita. Opetellaan käsinrakentamista sekä dreijaamista, joiden avulla voitte valmistaa itsellenne käyttöesineitä tai veistoksia.

20.-21.3.2021 Käsinrakentaminen. Pintakoristelutekniikat ja lasitteet (Vanhempi + lapsi)
Osallistu lapsen (6-16v.) kanssa yhdessä. Osaatte ehkä jo perustiedot ja voit jatkaa aiemman kurssin töitä koristelemalla ja lasittamalla tai valmistaa uusia. Opetuksessa käydään läpi koristelutekniikoita ja lasitteiden turvallista käyttöä.

10.-11.4.2021 Käyttökeramiikka, pintatekniikat, kuviointi- ja koristelumenetelmät
Kädet saveen! Oletko haaveillut itsetehdystä hedelmäkulhosta, jälkiruokakipoista tai kahvikupeista? Tällä kurssilla saa valmistaa omia keramiikkasuunnitelmiaan. Opetuksessa hyödyllisiä vinkkejä kestävän käyttökeramiikan valmistamiseen, pintatekniikoihin ja koristeluihin.

8.-9.5.2021 Paperisavi
Paperisaven valmistus ja käyttö. Saveen sekoitetaan sopivassa suhteessa vettä ja paperia. Paperin kuitu muuttaa savenominaisuuksia niin, ettei se enää jousta vaan käyttäytyy kuin nahkakangas tai kostea kartonki. Paperisavi mahdollistaa erittäin ohuiden rakenteiden valmistamisen. Poltettaessa paperikuitu palaa pois ja savi tiivistyy vahvaksi keramiikaksi. Tutustumme paperisaveen ja valmistamme siitä läpikuultavia käyttö- ja koriste-esineitä.

22.-23.5. Kuvanveisto. Patsaat ja reliefit.
Keramiikka on mitä mainioin muotoilun ja kuvanveiston materiaali. Keraamiset patsaat ja reliefit kestävät aikaa ja säätä. Kurssilla on mahdollisuus keskittyä taiteeseen ja muodon etsimiseen. Saat kurssilla yksilöllistä tekniikkaopetusta ja käytännön vinkkejä, on suunnitelmissasi sitten valmistaa puutarhakeiju, suihkulähde tai seinäreliefi. Etukäteisosaamista ei tarvitse olla, mutta joku lähtöidea omalle veistokselle olisi hyvä miettiä ennen kurssia.