Kurssit ja työpajat

Temperan iltakurssi aikuisille ja nuorille
(yli 16-vuotiaille)

7. – 9.6. (ti, ke, to) klo 16.30 – 19.30

Aikuisille ja yli 16v nuorille

opetusta 9h 130€ / 170€

Sinulle, joka rakastat kirkkaita intensiivisiä värejä!

Tule maalaamaan aidoilla väripigmenteillä ja munaemulsiolla – löydä alkuperäinen metodi kuvan tekemiseen rennolla, itseä kuuntelevalla tavalla. Kurssilla opit munatemperaemulsion valmistamisen sekä pigmenttien sekoittamisen ja käytön.

Tarvitset mukaan vain omat siveltimet

Hintaan sisältyy 2 maalauspohjaa, maalausaineet ja pigmentit, joten pääset kokeilemaan tekniikkaa ilman isoja investointeja. Halutessasi voit tuoda mukana omia maalauspohjia. Kurssilla aloitettuja töitä voit hyvin jatkaa kotona öljväreillä, tempera soveltuu erinomaisesti öljyvärin alle. Mutta työt voi yhtä hyvin valmistaa alusta loppuun temperatekniikan avulla.

Voit maalata omia aiheita

Sään salliessa käymme kurssin alussa maalamassa nopeita vesiväriluonnoksia luonnossa ja virittäydymme taidehetkeen. Voit ottaa mukaan omat vesivärit, pieni vihko ja kevyt retkituoli tai alusta. Taidetalolta saa myös lainata vesivärejä.

Torstaina pidämme pienen katselmuksen kurssin aikana syntyneistä töistä.

Omat eväät mukaan.

Kurssin hinta: 130e/170e

Opettajana kuvataiteilija Hanna Sophie Andréasen

Lisätietoja ja ilmoittautumiset pe 27.5.2022 mennessä soukantaideseura.galleria@gmail.com

Halutessasi voit perehtyä tekniikan perustietoihin etukäteen esimerkiksi;

Kiljunen, Veikko: Taidemaalarin materiaalioppi, 1992

Open ateljee

• Sunnuntaisin. Työpaja on päättynyt keväältä 2022, päivitämme syksyn päivämäärät mahdollisimman pian.
    klo 15-18 (Tule paikalle viimeistään klo 16.15)
  • Hinta: 10€ / kerta / osallistuja ja 5€ / kerta / alle 20-vuotiaat
  • Ota omat taidevälineet mukaan. Mukaan voi tulla tekemään omaa taidetta tai vaan juttelemaan ja tutustumaan alueen asukkaisiin, soittamaan pianoa, ideoimaan yhdessä muiden kanssa, keittämään kahvia tai teetä.

Dreijaus

• Dreijauksesta kiinnostuneet voivat vuokrata dreijaa paikan päällä 30€, sisältäen dreijan, työvälineitä ja työpajamaksun.
  • tai kotiin: Vuokra: 1-3 pv 25€ ja 4-7pv 50€
  • Varaukset: soukantaideseura@gmail.com

Kurssitoiminta

Järjestämme aikuisille erilaisiin tekniikoihin keskittyvää opetusta ja muuta taiteeseen liittyvää toimintaa. Haluaisitko jotain uutta taidetarjottimelle?

Tule maukaan – yhdessä saamme uusia ideoita liikkeelle!

• Kurssit toteutuvat jos sitovia ilmoittautumisia on 8 -10 henkeä.
  • Seuralla on hyvä tilat ja laitteet harrastaa, meillä on dreijoja, uuni keramiikan poltoille, posliiniuuni ja grafiikan prässi.
  • Työpajatyöskentelyyn ilman ohjausta: työpajamaksu on 10€.
  • Ilmoittautuminen soukantaideseura@gmail.com

Akvarellimaalaus parillisten viikkojen maanantait klo 18-20

• Jäsenhinta 110€
    Ei-jäsenille 128€
    => jäsenmaksu 35€/vuosi
    => Jäseneksi voi ilmoittautua samalla, kun ilmoittautuu kurssille.
  • 6-7 kertaa
  • Ohjaajana Tuikku Tenhovuori. Omat taidetarvikkeet mukaan.
  • Ilmoittautumiset: soukantaideseura@gmail.com
  • Huomioi koronaohjeet – ota oma maski mukaan!
  • Lämpimästi tervetuloa sekä vasta-alkajat että pitkään harrastaneet!

Keramiikka parittomien viikkojen maanantait klo 18-20

• Jäsenhinta 130€
    Ei-jäsenet 170€
    Hintaan sisältyy savet, lasitteet ja poltot.
  • 6 kertaa
  • Jäsenmaksu 35€ / vuosi
  • Ohjaajana keramiikkataiteilija TaM Satu Jaaramaa
  • Ilmoittautumiset: soukantaideseura@gmail.com

Seniorisiveltimet tiistaisin klo 9.30-12.30

Seniorisiveltimet (alkujaan maanantaimaalarit) perustettiin  Soukan Taideseuran yhteyteen 1980- luvulla. Toiminta alkoi Soukan palvelutalolla. Näyttämötilassa maalattiin ja kuultiin asiantuntijoita. Alkuvuosina opettajina oli myös alan ammattilaisia. Tällä hetkellä toimimme vertaisohjauksessa;  on  öljyväri-, akvarelli-, pastelli-, tussi-, ym. tekniikan käyttäjiä. Pitkään maalanneet harrastajat ”opettavat” ja neuvovat aloittelijoitakin. On vapaus maalata omalla ominaisella tyylillä. Uudet ovat aina tervetulleita, ikäkään ei ole este.

• Maalaus jatkuu syksyllä Soukan elä ja asu-seniorikeskuksessa (palvelukeskus), Soukankaari 7 02070 Espoo
  • Hinta: jäsenmaksu 35€/vuosi

Posliinimaalausryhmä klo 10-14 parittomien viikkojen keskiviikot

• Kokoonnumme maalauskerhona toinen toistamme kannustaen ja tarvittaessa neuvoen.
  • Lämpimästi tervetuloa sekä vasta-alkajat että pitkään harrastaneet!
  • työpajamaksu 10€/henkilö/kerta ja poltot erikseen
  • ohjaaja Pirjo Voivalin puh 050 358 9344 pirjo.voivalin@kolumbus.fi

Keramiikka viikonloppukurssit

la ja su klo 10-13, yht. 6h
Toteutetaan, jos ilmoittautumeita min. 8 hlö.

21.-22.5. dreijaus 150€ / 180€ Täynnä!

Työtilojen käyttö kurssiaikataulujen ulkopuolella

Soukan Taideseura tarjoaa myös tilojaan työpajatyöskentelyyn ilman ohjausta tuntihintaan. Työtilamme soveltuvat monien eri taiteenlajien harrastamiseen.

• Vuokraamme dreijoja myös kotiin!
  • Kesällä, lukukauden päätyttyä, tiloja voi vuokrata myös pitempiaikaiseen työskentelyyn.
  • Tiedustelut sähköpostitse, puhelimitse tai yhteydenottolomakkeella