Tatavuun koronaohjeistus

(päivitetty 23.11.2020)

Noudatamme Taidekoulussamme Espoon kaupungin linjausta ja THL:n suosituksia (4.8.2020) liittyen koronalta suojautumiseen ja ilmoitamme kotisivuilla ajankohtaisista muutoksista.

Tuoreimmat rajoitukset ja suositukset Espoon harrastustoiminnassa annettiin 20.11.2020 ja ne astuivat voimaan ma 23.11.2020 ja ovat voimassa 13.12.2020 asti ellei tule muutoksia.

Näistä Taideseuraa ja Tatavuun toimintaa koskettavat seuraavat:

• Ryhmissä ja taidetilassa henkilömäärä on rajoitettu max. 20hlö kerralla.
  • Yksityistilaisuuksissa max. 10 hlö.
  • Yläkouluikäisillä ja aikuisilla on kasvomaskisuositus.

Vanhemmat Espoon kaupungin ohjeitukset (27.10.2020) harrastustoiminnalle on linjassa Tatavuun syksyn 2020 ohjeistuksien kanssa. Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa (mutta ei pakollista) kaikilta yli 15-vuotiailta. Ryhmäkoot pysyvät samoina ja etäopetukseen varaudutaan.

Opettajat kertaavat taideryhmien kanssa hygienia- ja turvallisuusasioita, jotta tiloissamme taitelu ja toimiminen on turvallista kaikille. Virukselta suojautuminen edellyttää kuitenkin kurssilaisilta ja tilojemme käyttäjiltä yhteisten sääntöjen noudattamista ja huolellisuutta.

Tiivistetysti käytännönohjeemme ja toimintatapamme:

• Lievästikään sairaana tai oireisena (nuha, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi yms.) ei saa osallistua. Jos oireilu alkaa kurssin aikana, soitamme vanhemmalle ja sovimme lapsen lähettämisestä kotiin tai hakemisesta.
  • Jos oppilas tai henkilökunnan jäsen on matkustellut ulkomailla riskimaissa, edellytämme häneltä kahden viikon karanteenia ennen osallistumista. Matkustukseen liittyvistä suosituksista ja riskimaista lisätietoja Ulkoministeriön verkkosivuilta.
  • Jos mahdollista, vanhemmat eivät tule sisälle ollenkaan, vaan lähtökohtaisesti lapset vastaanotetaan ja haetaan ulko-ovelta. Ryhmien kohtaamisia pyritään välttämään.
  • Työskennellessä tiloissamme on mahdollista pitää asianmukaiset turvavälit. Vältämme kättelyä ja tarpeetonta kosketusta.
  • Toivomme osallistujille mukaan omat taiteiluun soveltuvat vaatteet ja sisäkengät. Taidekoulun essuja jaetaan halukkaille niin, että jokainen saa oman essun kotiin vietäväksi ja ottaa sen aina taidekouluun tullessaan mukaansa.
  • Tehostamme käsienpesua. Meillä on käsidesiä eteisessä, sitä käytetään mennessä ja tullessa.
  • Kiinnitämme erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
  • Jos lapsi syö välipalaa kerhossa, eväät tulee ostaa etukäteen ja syödä vain sille ohjatussa paikassa. Käsienpesusta huolehditaan ennen ja jälkeen syömisen.
  • Yleisestä turvallisuuslinjasta vastaa koulun rehtori.

Taidekoulu Tatavuun tavoitteena on toteuttaa koulun opetussuunnitelmia lähiopetuksena. Jos tilanne kuitenkin muuttuu Espoon kaupungin ja THL:n linjauksesta, koulu on turvallisuussyistä varautunut siirtymään etäopetukseen. Etäopetuksessa taidekoulun ryhmiä ohjataan etäyhteyden välityksellä ja oppilaille jaetaan taidetarvikemateriaalipaketit kotioloissa taiteiluun. Etäopetusjärjestelyihin siirtyminen ei ole syy lukukausimaksujen perumiselle.

Satu Jaaramaa

Taidekoulu Tatavuun rehtori