Tatavuun koronaohjeistus

(päivitetty 5.2.2021)

Noudatamme Taidekoulussamme mm. Espoon kaupungin ohjeistusta ja THL:n suosituksia liittyen koronalta suojautumiseen ja ilmoitamme kotisivuilla ajankohtaisista muutoksista.

Näistä Taideseuraa ja Tatavuun toimintaa koskettavat seuraavat:

• Ryhmissä ja taidetilassa henkilömäärä on rajoitettu max. 20hlö kerralla.
  • Yksityistilaisuuksissa max. 10 hlö.
  • kasvomaskisuositus kaikille.

Opettajat kertaavat taideryhmien kanssa hygienia- ja turvallisuusasioita, jotta tiloissamme taitelu ja toimiminen on turvallista kaikille. Virukselta suojautuminen edellyttää kuitenkin kurssilaisilta ja tilojemme käyttäjiltä yhteisten sääntöjen noudattamista ja huolellisuutta.

Tiivistetysti käytännönohjeemme ja toimintatapamme:

• Lievästikään sairaana tai oireisena (nuha, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi yms.) ei saa osallistua. Jos oireilu alkaa kurssin aikana, soitamme vanhemmalle ja sovimme lapsen lähettämisestä kotiin tai hakemisesta.
  • Jos oppilas tai henkilökunnan jäsen on matkustellut ulkomailla riskimaissa, edellytämme häneltä kahden viikon karanteenia ennen osallistumista. Matkustukseen liittyvistä suosituksista ja riskimaista lisätietoja Ulkoministeriön verkkosivuilta.
  • Vanhemmat eivät tule sisälle ollenkaan, vaan lähtökohtaisesti lapset vastaanotetaan ja haetaan ulko-ovelta. Ryhmien kohtaamisia vältetään.
  • Työskennellessä tiloissamme on mahdollista pitää asianmukaiset turvavälit. Vältämme kättelyä ja tarpeetonta kosketusta.
  • Toivomme osallistujille mukaan omat taiteiluun soveltuvat vaatteet ja sisäkengät. Taidekoulun essuja jaetaan halukkaille niin, että jokainen saa oman essun kotiin vietäväksi ja ottaa sen aina taidekouluun tullessaan mukaansa.
  • Tehostamme käsienpesua. Meillä on käsidesiä eteisessä, sitä käytetään mennessä ja tullessa.
  • Kiinnitämme erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
  • Välipalaa ei syödä taidekerhossa. Jos oppilaalla on eväitä, suositellaan niiden syömistä ennen tai jälkeen taidetunnille osallistumista.
  • Yleisestä turvallisuuslinjasta vastaa koulun rehtori.

Taidekoulu Tatavuun tavoitteena on toteuttaa koulun opetussuunnitelmia lähiopetuksena. Jos tilanne kuitenkin muuttuu Espoon kaupungin ja THL:n linjauksesta, koulu on turvallisuussyistä varautunut siirtymään etäopetukseen. Etäopetuksessa taidekoulun ryhmiä ohjataan etäyhteyden välityksellä ja oppilaille jaetaan taidetarvikemateriaalipaketit kotioloissa taiteiluun. Etäopetusjärjestelyihin siirtyminen ei ole syy lukukausimaksujen perumiselle.

Satu Jaaramaa

Taidekoulu Tatavuun rehtori