Tatavuun koronaohjeistus

(päivitetty 2.9.2020)

Noudatamme Taidekoulussamme Espoon kaupungin linjausta ja THL:n suosituksia (4.8.2020) liittyen koronalta suojautumiseen ja ilmoitamme kotisivuilla ajankohtaisista muutoksista.

Opettajat käyvät läpi ja kertaavat taideryhmien kanssa hygienia- ja turvallisuusasioita, jotta tiloissamme taitelu ja toimiminen olisi turvallista kaikille. Virukselta suojautuminen edellyttää kuitenkin kurssilaisilta ja tilojemme käyttäjiltä yhteisten sääntöjen noudattamista ja huolellisuutta.


Tiivistetysti käytännönohjeemme ja toimintatapamme:

  • Lievästikään sairaana tai oireisena (nuha, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi yms.) ei saa osallistua. Jos oireilu alkaa kurssin aikana, soitamme vanhemmalle ja sovimme lapsen lähettämisestä kotiin tai hakemisesta.
  • Jos oppilas tai henkilökunnan jäsen on matkustellut ulkomailla riskimaissa, edellytämme häneltä kahden viikon karanteenia ennen osallistumista. Matkustukseen liittyvistä suosituksista ja riskimaista lisätietoja Ulkoministeriön verkkosivuilta.
  • Jos mahdollista, vanhemmat eivät tule sisälle ollenkaan, vaan lähtökohtaisesti lapset vastaanotetaan ja haetaan ulko-ovelta. Ryhmien kohtaamisia pyritään välttämään.
  • Työskennellessä tiloissamme on mahdollista pitää asianmukaiset turvavälit. Vältämme kättelyä ja tarpeetonta kosketusta.
  • Toivomme osallistujille mukaan omat taiteiluun soveltuvat vaatteet ja sisäkengät. Taidekoulun essuja jaetaan halukkaille niin, että jokainen saa oman essun kotiin vietäväksi ja ottaa sen aina taidekouluun tullessaan mukaansa.
  • Tehostamme käsienpesua. Meillä on käsidesiä eteisessä, sitä käytetään mennessä ja tullessa.
  • Kiinnitämme erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
  • Jos lapsi syö välipalaa kerhossa, eväät tulee ostaa etukäteen ja syödä vain sille ohjatussa paikassa. Käsienpesusta huolehditaan ennen ja jälkeen syömisen.
  • Yleisestä turvallisuuslinjasta vastaa koulun rehtori.

Taidekoulu Tatavuun tavoitteena on toteuttaa koulun opetussuunnitelmia lähiopetuksena. Jos tilanne kuitenkin muuttuu Espoon kaupungin ja THL:n linjauksesta, koulu on turvallisuussyistä varautunut siirtymään etäopetukseen. Etäopetuksessa taidekoulun ryhmiä ohjataan etäyhteyden välityksellä ja oppilaille jaetaan taidetarvike materiaalipaketit kotioloissa taiteiluun. Etäopetusjärjestelyihin siirtyminen ei ole syy lukukausimaksujen perumiselle.


Satu Jaaramaa

Taidekoulu Tatavuun rehtori

satu.jaaramaa.taide@gmail.com

+358453144535


Lisätietoja:

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta THL:n sivuilla

Espoon kaupungin koronavirusohjeet