Tatavuun koronaohjeistus

(päivitetty 28.4.2021)

Noudatamme Taidekoulussamme mm. Espoon kaupungin ohjeistusta ja THL:n suosituksia liittyen koronalta suojautumiseen ja ilmoitamme kotisivuilla ajankohtaisista muutoksista.

Tuorein Espoon Kaupungin ohjeistus: ”…ulkotiloissa voidaan järjestää ohjattua harrastustoimintaa vuonna 2001 syntyneille ja sitä nuoremmille. ” ”…sisätiloissa voidaan järjestää ohjattua harrastustoimintaa vuonna 2001 syntyneille ja sitä nuoremmille 3.5.2021 alkaen rajoitetusti.https://www.espoo.fi/fi-FI/Nuorten_sisaharrastuksia_ja_nuorisotiloj(192694)

3.5.2021 alkaen kaikki taideryhmämme voivat opiskella lähiopetuksessa, noudattaen annettuja terveysturvallisuusohjeita

Taideseuran ja Tatavuun toimintaa koskettavat seuraavat:

 • Ryhmissä ja taidetilassa henkilömäärä on rajoitettu max. 20hlö kerralla.
 • Yksityistilaisuuksissa max. 10 hlö.
 • kasvomaskisuositus kaikille.

Opettajat kertaavat taideryhmien kanssa hygienia- ja turvallisuusasioita, jotta tiloissamme taitelu ja toimiminen on turvallista kaikille. Virukselta suojautuminen edellyttää kuitenkin kurssilaisilta ja tilojemme käyttäjiltä yhteisten sääntöjen noudattamista ja huolellisuutta.

Tiivistetysti käytännönohjeemme ja toimintatapamme:

 • Lievästikään sairaana tai oireisena (nuha, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi yms.) ei saa osallistua. Jos oireilu alkaa kurssin aikana, soitamme vanhemmalle ja sovimme lapsen lähettämisestä kotiin tai hakemisesta.
 • Jos oppilas tai henkilökunnan jäsen on matkustellut ulkomailla riskimaissa, edellytämme häneltä kahden viikon karanteenia ennen osallistumista. Matkustukseen liittyvistä suosituksista ja riskimaista lisätietoja Ulkoministeriön verkkosivuilta.
 • Vanhemmat eivät tule sisälle ollenkaan, vaan lähtökohtaisesti lapset vastaanotetaan ja haetaan ulko-ovelta. Ryhmien kohtaamisia vältetään.
 • Työskennellessä tiloissamme on mahdollista pitää asianmukaiset turvavälit. Vältämme kättelyä ja tarpeetonta kosketusta.
 • Toivomme osallistujille mukaan omat taiteiluun soveltuvat vaatteet ja sisäkengät. Taidekoulun essuja jaetaan halukkaille niin, että jokainen saa oman essun kotiin vietäväksi ja ottaa sen aina taidekouluun tullessaan mukaansa.
 • Tehostamme käsienpesua. Meillä on käsidesiä eteisessä, sitä käytetään mennessä ja tullessa.
 • Kiinnitämme erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Välipalaa ei syödä taidekerhossa. Jos oppilaalla on eväitä, suositellaan niiden syömistä ennen tai jälkeen taidetunnille osallistumista.
 • Yleisestä turvallisuuslinjasta vastaa koulun rehtori.

Taidekoulu Tatavuun tavoitteena on toteuttaa koulun opetussuunnitelmia lähiopetuksena. Jos tilanne kuitenkin muuttuu Espoon kaupungin ja THL:n linjauksesta, koulu on turvallisuussyistä varautunut siirtymään etäopetukseen. Etäopetuksessa taidekoulun ryhmiä ohjataan etäyhteyden välityksellä ja oppilaille jaetaan taidetarvikemateriaalipaketit kotioloissa taiteiluun. Etäopetusjärjestelyihin siirtyminen ei ole syy lukukausimaksujen perumiselle.


Satu Jaaramaa

Taidekoulu Tatavuun rehtori

satu.jaaramaa.taide@gmail.com

+358453144535


Lisätietoja:

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta THL:n sivuilla

Espoon kaupungin koronavirusohjeet