Galleria Villisika

Galleria Villisika on sulkeutunut toistaiseksi.

Kiitos kaikille ihanille taiteilijoille, esiintyjille ja vieraille vuosien varrella!

INTOHIMOSTA VÄREIHIN 1970 – 2009

Taimi Lindström (1937)

6.9. – 18.9.22

Ti – To  klo 12 – 18 Pe – Su  klo 12 – 16

Kivenlahden taideseurasta työväenopiston piirustus- ja maalauskurssille 1970 -luvun alkupuolella. 70/80  – luvun vaihteessa alkoi kolmen vuoden kuvataideopiskelu Vapaassa Taidekoulussa Helsingissä. Mielenkiinto grafiikan muotoihin ja mahdollisuuksiin heräsi 1987 Juho Karjalaisen tehokurssin innostamana.

Itsenäinen grafiikanopiskelu jatkui Tuulikki Pietiläisen kirjallisuutta tutkien, mutta väreihin panostaen. Puhtaat perusvärit innostivat kokeilemaan värigrafiikan monia mahdollisuuksia sekä isompien väripintojen aikaansaamista grafiikan erilaisin menetelmin: viiva,- pehmeäpohja,- sokeri- ja tavallinen akvatinta sekä kaavin akvatinta.

Iän karttuessa ja voimien vähetessä  grafiikkateoksista syntyi kollaaseja, joista pienempiä kollaaseja myös tässä näyttelyssä.

Taiteilija on itse paikalla suurimman osan ajasta, jolloin on mahdollisuus kuulla teoksista ja niiden työtavoista yksityiskohtaisemmin.

Tervetuloa!

Lohikäärmeitä ja hapuilua

Lykantropia & Nova Kaspia

27. – 31.7.2022

Ke – To 14–18 Pe – Su 12–15

Tervetuloa Nova Kaspian ja Lykantropian yhteisnäyttelyyn. Näyttely esittelee taiteilijoiden kuvitusprojekteja Marginalisoidut kehot ja Karhu, joka teki kukkaseppeleen.

Lykantropian vesivärikuvitukset ovat hänen työnimellä Karhu, joka teki kukkaseppeleen kulkevasta projektista. Teokset kutsuvat pysähtymään ihailemaan luonnon pieniä yksityiskohtia, ja kannustavat antamaan mielikuvituksen viedä matkalle. Projekti tarkastelee oman paikan löytämistä maailmassa ja tutkii lempeyden voimaa. Taiteen edistämiskeskus on tukenut projektia.

Nova Kaspian Marginalisoidut kehot -kuvitussarja tarkastelee ihmiskehoja piirtäen ja maalaten. Kaspia haluaa kysyä, millaiset kehot ja kasvot  jäävät vähemmälle huomiolle länsimaisessa piirto- ja maalaustaiteessa. Millaisen kehon hyväksymme normaalina? Kuka saa olla aktiivinen ja itsenäinen toimija? Työskentelyn tavoitteena on ollut ennen kaikkea ravistella taiteilijan omia opittuja ja juurtuneita tapoja kuvata ihmiskehoa. Projekti on saanut tukea Kuvittajat ry:ltä.

Lykantropia (s. 1992) on kuvittaja ja kuvataiteilija. Hän on erityisen kiinnostunut lempeiden vaihtoehtoisten todellisuuksien luomisesta kannanottamisen välineenä, ja vastalauseena kovuutta ja ankaruutta vastaan.

H.E.R art 2.0 Henna Reunanen 10.6 – 23.6.2022

Olen itseoppinut taiteilija, Suomen Taiteilijat ry:n jäsen, ja kevytyrittäjä Espoossa. Abstraktin ja nykytaiteen pariin eksyin vasta vuonna 2000. Maalaan pääasiassa abstrakteja teoksia kankaalle, sekatekniikkaa käyttäen.

Inspiraatio on osa arkea, ideoita tulee ja menee, luonnossa lenkkeillessä ideat usein selkeytyvät. Päivissä ei riitä tunnit, kun vauhtiin pääsee. Maalaan sitä, mikä hivelee omaa silmää, palettiveitsen rouhea jälki ja kerrostettu tekstuuri kiehtoo. Palettiveitsi onkin osoittautunut minulle tärkeimmäksi työvälineeksi. Maalaaminen on helppo tapa rentoutua ja päästä omaan kuplaan, jossa aika lentää siivillä. Pidän uusien tyylien ja tekniikoiden kokeilemisesta, eikä minulla ole vain yhtä tyyliä maalata. Uteliaisuus tutkia, mihin kaikkeen sitä kykeneekään, innostaa luomaan taas vähän erilaisia teoksia. 

Harrastajien Lempeä läikähdys – ja taidekoulu Tatavuun oppilaiden Leikkivät pojat rannalla -teemanäyttelyt. 

Soukan taideseuran

Villi-viikot 20.-29.4

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on gvsulkoresol72kayristetty2.jpg

Kuva Hanna Sophie AndréasenGalleria Villisika tarjoaa vastikään uudistettua avaraa, valoisaa lattiapinta-alaa jopa 60 m2 ja näyteikkunaa noin 3,5 metriä. Lisäksi käytössä on siirrettäviä ripustusseiniä yhteensä 13 m.

Tila toimii ensisijaisesti näyttelygalleriana, mutta soveltuu mainiosti myös pienimuotoisiin juhliin ja tapahtumiin. Tila on varattavissa sekä oman seuran jäsenille että ulkopuolisille.

Osoite: Soukantie 4, 02360 Espoo
Aukioloajat: pääasiallisesti aina ke-to klo 14-18 & pe-su klo 12-15.

Näyttelyn järjestäminen

 • Näyttelyn perusjakso on kaksi viikkoa lauantaista perjantaihin klo 15. Jakso voi olla pidempi varauskalenterin niin salliessa.
  • seuran jäsenille 200e / 2 vko ja 130e / 1 vko.
  • ei-jäsenille 250e / 2 vko ja 150e / 1 vko.
  • näyttelyvalvonta 15€/h (sovittava erikseen, toteutuu mahdollisuuksiemme mukaan)
 • Galleria on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin.
  • Perusaukioloajat ke-to klo 14-18 ja pe-su klo 12-15.
  • Osoite on Soukantie 4, 02360 Espoo.
 • Näyttelyhinta kattaa tilavuokran.
  • Näytteilleasettaja vastaa itse valvonnasta, teosten myynnistä, julisteista, kutsukorteista ja tarjoiluista.
  • Turvallisuusohjeistus ja siihen tarvittavat tarvikkeet hoitaa näytteilleasettaja.
  • Alkoholijuomia voi tarjota Tatavuun kouluaikojen ulkopuolella.

Katso näyttelykalenteria / varaa näyttelyaika

Lisätietoja sähköpostitse: soukantaideseura.galleria@gmail.com
Oman näyttelysi yhteydessä voit mainiosti juhlistaa esim. merkkipäivää tai vaikka kutsua kaverit galleriaan silloin, kun sinulle parhaiten sopii – myös silloin, kun näyttely ei ole auki.
=> Yksityisyystilaisuus aukioloaikojen ulkopuolella sovitaan erikseen (30 – 100€)
Meiltä voi pyytää maksullista palvelua näyttelyn järjestämiseen ennakkoon sovitusti.

Muu käyttö

 • Gallerian varaus tapahtumiin ja juhliin jäsenille 12 €/tunti/max 10 henkeä, 25 €/tunti/max 11-20 henkeä. Suuremmat ryhmäkoot neuvotellaan erikseen.

  Kysy tilavarausta

Virtuaaligalleria (linkki):
näyttelyjä, harrastajien tarinoita ym.


Mikä sinua taiteessa kiehtoo? Näin Soukan Taideseuran jäsenet vastaavat